Igrajte na  PC
Igrajte na mobilnom telefonu
O igri
Vesti
Svet Age of Heroes
Rase
Clase
Galerija
Video
F.A.Q.
Forum
Fan Art
Krune očnjaka su veoma popularne kod orkova - kao ukras. Zavisno od statusa orka, one mogu biti žičane, čelične ili zlatne. Neke od njih su novi prstenovi od ljudi ili elfova, ali većina je mnogo veća i služi da prikrije nedostatke i krhotine očnjaka, jer se aktivno koriste u borbama.
 

Age of Heroes IV: Priča

Elfovi su izgubili svoj rat.

Njihove šume su spaljene, Veliko Drvo, oštećeno orkovskim sekirama, lagano je umiralo. Nekolicina koja je preživela, pobegla je sa svojim bogom u drugi svet kroz prolaz koji su otvorili sveštenici, a oni koji nisu želeli da pobegnu, pokrivali su povlačenje svoje braće, boreći se u poslednjoj borbi na pepelu svetih grobova.

Samo ih je šestoro preživelo, kada su se prolazi zauvek zatvorili – šest najboljih ratnika i magova, predvođeni kraljičinom sestrom,izbezumljeni žalošću i besom. Ostavljajući za sobom gomile orkovskih mrtvih tela, sklonili su se u katakombe ispod Svete šume – u drevni elfovski nekropolis, i obrušili za sobom ulaze na glave svojih progonitelja.

Ostali su sami, bez hrane i vode, osuđeni na sporu smrt. Magija elfovskog boga napuštala je njihova tela i duše, ostavljajući samo bolnu prazninu.

Dva dana su lutali katakombama, kroz grobnice, kosti i drevnu prašinu. Bili su vođeni željom za osvetom i vizijom Thialine - sestre elfovske kraljice, poslednje Velike sveštenice – izoštrenoj vekovnim korišćenjem magije, ova vizija joj je pokazala izvor moći, skiven u dubinama nekropolisa.

Drugog dana, dok su hodali među grobovima elfovskih kraljeva i sveštenika, kroz pećine i srušene gnomske grobove, naišli su na prolaz koji niko nije video hiljadama godina. Tu, među grobnicama rase – toliko stare da vreme nije sačuvalo njeno ime, u tunelima prekrivenim znacima nepoznatog jezika, ugledali su hram.

Njegove prostorije sačuvale su znake okrutne bitke, a u centru su stajali stubovi prekriveni sjajnim simbolima. Tu su pronašli vodu, a nakon tri dana Voledar – stručnjak za drevne tekstove, čitao je svojim prijateljima Knjigu Praznine; sa svakom njegovom rečju padajući u tamu, nada je napuštala elfove.

Saznali su o narodu, koji su izdali sopstveni bogovi, rasi koja je crpela magiju iz ravnodušne praznine koja leži izvan smrti.

I saznali su za Ritual.

Do tog trenutka magija ih je potpuno napustila i moć Velikog Drveta odletela je iz njihovih tela zajedno sa životom. Duboko, pod gomilom kamenja i grobnica njihovih kraljeva, šest elfova održalo je svoj poslednji ratni savet. Dugo su govorili, još duže su ćutali – jer odluka je bila doneta i samo je jedan korak preostao.

Prva je bila Thialina – lukovi hrama tresli su se od zvuka drevne molitve, prašina se podigla iznad oltara. Jedan za drugim, ponavljali su reči puštajući smrt da uđe u njihove žive duše – i ubiše se u holu sa stubovima, čuvajući tajnu.  Sa poslednjim od njih, svi zvuci nestadoše iz grobnica, i iznad, u šumi, krošnja Velikog Drveta se zatresla – jer više na svetu nisu postojala Deca Drveta, a duše poslednjih sada lutaju kroz krvavu prazninu Rituala.

Sledeća tri dana su bili mrtvi – a zatim su vaskrsli.

Age of Heroes IV: Krv & Sumrak
Karakteristike epizode
Priča
Rase
Gde kupiti?
 
Age of Heroes III: Odmazda orkova
Karakteristike epizode
Gde kupiti?
 
Age of Heroes II: Podzemni užas
Karakteristike epizode
Gde kupiti?
 
Age of Heroes: Armija Tame
Karakteristike epizode
Gde kupiti?
 
 
Contacts |  Terms & Conditions WAP-verzija sajta