Igrajte na  PC
Igrajte na mobilnom telefonu
O igri
Vesti
Svet Age of Heroes
Rase
Clase
Galerija
Video
F.A.Q.
Forum
Fan Art
Tržište robova donosi veliki profit orkovskim klanovima, naročito tržište robova demonidske rase, mada većina njih preferira otkup robova.
 

Age of Heroes IV: Priča

Elfovi su izgubili svoj rat.

Njihove šume su spaljene, Veliko Drvo, oštećeno orkovskim sekirama, lagano je umiralo. Nekolicina koja je preživela, pobegla je sa svojim bogom u drugi svet kroz prolaz koji su otvorili sveštenici, a oni koji nisu želeli da pobegnu, pokrivali su povlačenje svoje braće, boreći se u poslednjoj borbi na pepelu svetih grobova.

Samo ih je šestoro preživelo, kada su se prolazi zauvek zatvorili – šest najboljih ratnika i magova, predvođeni kraljičinom sestrom,izbezumljeni žalošću i besom. Ostavljajući za sobom gomile orkovskih mrtvih tela, sklonili su se u katakombe ispod Svete šume – u drevni elfovski nekropolis, i obrušili za sobom ulaze na glave svojih progonitelja.

Ostali su sami, bez hrane i vode, osuđeni na sporu smrt. Magija elfovskog boga napuštala je njihova tela i duše, ostavljajući samo bolnu prazninu.

Dva dana su lutali katakombama, kroz grobnice, kosti i drevnu prašinu. Bili su vođeni željom za osvetom i vizijom Thialine - sestre elfovske kraljice, poslednje Velike sveštenice – izoštrenoj vekovnim korišćenjem magije, ova vizija joj je pokazala izvor moći, skiven u dubinama nekropolisa.

Drugog dana, dok su hodali među grobovima elfovskih kraljeva i sveštenika, kroz pećine i srušene gnomske grobove, naišli su na prolaz koji niko nije video hiljadama godina. Tu, među grobnicama rase – toliko stare da vreme nije sačuvalo njeno ime, u tunelima prekrivenim znacima nepoznatog jezika, ugledali su hram.

Njegove prostorije sačuvale su znake okrutne bitke, a u centru su stajali stubovi prekriveni sjajnim simbolima. Tu su pronašli vodu, a nakon tri dana Voledar – stručnjak za drevne tekstove, čitao je svojim prijateljima Knjigu Praznine; sa svakom njegovom rečju padajući u tamu, nada je napuštala elfove.

Saznali su o narodu, koji su izdali sopstveni bogovi, rasi koja je crpela magiju iz ravnodušne praznine koja leži izvan smrti.

I saznali su za Ritual.

Do tog trenutka magija ih je potpuno napustila i moć Velikog Drveta odletela je iz njihovih tela zajedno sa životom. Duboko, pod gomilom kamenja i grobnica njihovih kraljeva, šest elfova održalo je svoj poslednji ratni savet. Dugo su govorili, još duže su ćutali – jer odluka je bila doneta i samo je jedan korak preostao.

Prva je bila Thialina – lukovi hrama tresli su se od zvuka drevne molitve, prašina se podigla iznad oltara. Jedan za drugim, ponavljali su reči puštajući smrt da uđe u njihove žive duše – i ubiše se u holu sa stubovima, čuvajući tajnu.  Sa poslednjim od njih, svi zvuci nestadoše iz grobnica, i iznad, u šumi, krošnja Velikog Drveta se zatresla – jer više na svetu nisu postojala Deca Drveta, a duše poslednjih sada lutaju kroz krvavu prazninu Rituala.

Sledeća tri dana su bili mrtvi – a zatim su vaskrsli.

Age of Heroes IV: Krv & Sumrak
Karakteristike epizode
Priča
Rase
Gde kupiti?
 
Age of Heroes III: Odmazda orkova
Karakteristike epizode
Gde kupiti?
 
Age of Heroes II: Podzemni užas
Karakteristike epizode
Gde kupiti?
 
Age of Heroes: Armija Tame
Karakteristike epizode
Gde kupiti?
 
 
Contacts |  Terms & Conditions WAP-verzija sajta